IRLANNINCOB KASVATUSTA

Kasvatamme tilallamme pienimuotoisesti Irlannincob-rotuisia hevosia. Irlannincob on monipuolinen rotu, josta löytyy melkein jokaiselle jotakin. Niiden koko vaihtelee ponikokoisesta aina 170cm korkeaan hevoseen.

Grey Stable kasvattaa erityisesti medium-tyypin irlannincobeja. Ne ovat luustoltaan ja rakenteeltaan keskiraskaita. Joskus virheellisesti väitetään, että kaikki huonokarvaiset ja ohutjalkaiset irlannincobit olisivat mediumeja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä mediumin irlannincobin on oltava sopusuhtainen, eli medium-rakenteinen kaikilta osin. Vaikka medium-tyypille sallitaankin vaatimattomammat jouhet ja vuohiskarvat, kiinnitetään niiden näyttävyyteen kuitenkin huomiota siinä missä heavyjenkin irlannincobien jalostuksessa.

Keskiraskaan rakenteensa vuoksi mediumit irlannincobit eivät ole pelkästään pihankoristeita ja näyttelyeläimiä, vaan soveltuvat erinomaisesti kaikkiin harrastuksen lajeihin. Niitä näkeekin silloin tällöin niin este- kuin kouluradoilla, mutta myös muissakin ratsastuksen lajeissa. Myös vaunujen, kärryjen ja jopa peltotyökoneiden vetäminen sujuu näiltä hevosilta, lajia tapaakin myös valjakkoajossa kilpailemassa.

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä ja monipuoliseen harrastekäyttöön soveltuvia hevosia. Haluamme kiinnittää huomiota erityisesti kestävään rakenteeseen, niin että jokaisella syntyvällä varsalla olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat toimia ihmisen harrastuskaverina. Koska suuri osa irlannincobeista Suomessa toimii elämänsä aikana harrastekäytössä ratsuna, pidämme tärkeänä että hevonen on ryhdikäs ja sen selän rakenne olisi kestävä. Raskasrakenteiselle hevosrodulle on tärkeää myös jalkojen terveys. Kiinnitämmekin siksi huomiota myös jalka-asentoihin sekä jalkojen luustoon ja niveliin.

Varsamme kasvavat aina mahdollisuuksien mukaan sekalaumassa, jotta ne kasvavat sosiaalisiksi ja saavat hyvät sosiaaliset taidot toimia osana tasapainoista laumaa. Pidämme myös tärkeänä varsan fysiikan, rakenteen ja tasapainon kehityksen kannalta, että varsat saavat jo syntymästään saakka ulkoilla mahdollisimman paljon ja liikkua vapaasti erilaisilla pohjilla ja epätasaisessa maastossa. Hyvät lähtökohdat urheiluhevoselle luodaan heti ensimmäisistä elinpäivistä alkaen, eikä varhaisen varsa-ajan liikunnan puutetta voida korvata enää myöhemmässä vaiheessa.

Tunnistat kasvattimme Grey-loppuisesta nimestä.